Ervaren vakmannen

De juiste kennis en oplossing

De CV specialist

24/7 bereikbaar

Een veel voorkomende ergernis in huishoudens, is een verstopping in de riolering van bijvoorbeeld het toilet, de douche of de gootsteen in de keuken. Dergelijke verstoppingen zorgen niet alleen voor een nare stank in uw woning, het wordt soms ook onmogelijk om nog gebruik te maken van deze voorzieningen. Immers, als het water niet goed wegloopt is het gebruik van uw toilet niet erg fijn! Gelukkig staan onze loodgieters klaar voor het ontstoppen van uw riolering in Oosterhout en omgeving. Het liefst voorkomen wij een verstopping in uw afvoer en komen we eens per half jaar langs voor het doorspuiten van de riolering. Zo worden beginnende verstoppingen opgelost en zal een daadwerkelijke verstopping niet snel ontstaan. Naast het onderhoud waarmee wij u helpen, kunt u zelf ook maatregelen nemen om een verstopping tegen te gaan.

Tips om verstoppingen te voorkomen in Oosterhout

Een riolering ontstoppen in Oosterhout is niet altijd noodzakelijk, mits u niet meer toiletpapier gebruikt dan nodig is, de putjes van bijvoorbeeld uw douche en oprit eens per zoveel tijd goed schoonmaakt en voorkomt dat etensresten in uw afvoer terechtkomen. Dit laatste kan door gebruik te maken van een zeefje in uw gootsteen. Dit geldt overigens ook voor de afvoer aan de buitenzijde van uw woning. Laat een kapje over de regenpijp aan uw woning plaatsen, zodat takjes en bladeren zoveel mogelijk buiten de afvoer kunnen worden gehouden.

Door uw afvoer naast bovenstaande tips door te laten spuiten, bent u helemaal verzekerd van een schone riolering! Bel ons direct voor extra informatie, wij zijn een 24 uurs loodgieters.

Tips om zelf uw riool te onstoppen

Zelf uw riool onstoppen is lastig als u hier geen verstand van heeft. U kunt dit het beste overlaten aan een loodgieter. Wilt u dit toch zelf proberen dan geven onze loodgieters u een aantal tips:

  • Gebruik een onstoppingsmiddel zoals soda om het vuil los te weken. Door twee theelepels met soda erin te gieten kunt u makkelijk de afvoer bereiken. Het middel werkt voor veel onderdelen van het systeem zoals een kraan, de douche en de gootsteen. Giet vervolgens heet water achter de soda aan.
  • U kunt een onstoppingsveer gebruiken om de de verstopping op te sporen het probleem te verhelpen. Dit doet u door de veer diep in de afvoer te stoppen. Zodra u de blokkade voelt kunt u duwen en draaien om de blokkade los te maken.
  • Het gebruik van een hogedrukreiniger is een hele krachtige manier om het vuil los te krijgen. U moet hiermee een aantal minuten spuiten. Ervaring hiermee is wel noodzakelijk. Door verkeerd gebruik kan het zijn dat de hele badkamer of keuken onder water komt te staan.

Schakel een loodgieter in

Lukt dit niet of heeft u hier niet genoeg ervaring mee? Schakel dan een van onze loodgieters in. Zij hebben veel ervaring met dit soort werkzaamheden en kunnen dus op een professionele wijze aan slag.

Riolering ontstoppen

Schakel onze spoedservice in bij noodgevallen!