Ervaren vakmannen

De juiste kennis en oplossing

De CV specialist

24/7 bereikbaar

Een lekkage is een probleem waar u niet mee te maken wilt krijgen. Toch kan er in iedere woning in Oosterhout en omgeving plots een lekkage opduiken. Is het de eerste keer dat u te maken heeft met een lek? Dan weet u mogelijk niet goed wat u moet doen. Wij raden u altijd aan de lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Probeer dit vooral niet zelf, maar laat dit over aan onze loodgieter uit Oosterhout. Lekkages verhelpen behoort namelijk tot onze dagelijkse werkzaamheden. Onze professionals zijn onder meer gespecialiseerd in lekkages verhelpen aan het waterleidingnetwerk in uw woning.

Lek opsporen

Bij een lekkage vermoedt u ongetwijfeld dat er een plas water staat ergens in uw woning. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Zo zijn de meeste leidingen verwerkt in vloer, muur of plafond. Hierdoor hoeft een lekkage niet direct zichtbaar te worden. De onzichtbare schade die wordt aangericht, is echter bijzonder groot. Hoe u toch weet dat er sprake is van een lek? Dit kan door het ontstaan van een vochtplek op vloer, muur of plafond. Ook duidt een verminderde waterdruk vaak op een lek. Kunt u het lek zelf niet vinden? Doe dan een beroep op onze loodgieter. Met behulp van lekdetectie sporen wij de bron tot in de millimeter nauwkeurig op. Hierdoor hoeft er nauwelijks sloop- of breekwerk verricht te worden. Lekkages verhelpen wordt zodoende een stuk efficiënter.

Met spoed uw lekkages verhelpen

Doordat een lekkage veel schade aan kan richten, wilt u het lek zo snel mogelijk dichten. Wat dat betreft bent u bij ons aan het juiste adres. Lekkages verhelpen met spoed behoort namelijk tot onze dagelijkse werkzaamheden. Is er sprake van een lekkage? Dan hoeft u enkel contact op te nemen met onze loodgieter in Oosterhout. Indien het inderdaad spoed betreft, sturen wij direct een loodgieter naar u toe. Lekkages verhelpen neemt hierdoor nooit veel tijd in beslag. Kies dus eieren voor uw geld en laat lekkages altijd met spoed verhelpen!

Een lekkage is heel erg vervelend. Wat nog vervelender is, is het opsporen van de lekkage in de badkamer. Het is namelijk niet altijd even duidelijk waar al dat water vandaan komt. Er zijn een paar dingen die u zelf kunt doen, maar eigenlijk kunt u het beste contact opnemen met een loodgieter. Een loodgieter heeft al jarenlange ervaring en heeft speciale methodes en apparaten waardoor de lekkage binnen no-time gevonden is. De loodgieter staat daarnaast ook 7 dagen per week van 9:00 tot 22:00 klaar voor acute problemen. Nadat de loodgieter u een paar vragen stelt over het probleem, wordt er gelijk een loodgieter naar u toe gestuurd!

Hoe kunt u zelf een lekkage opsporen in de badkamer?

  1. De hoofdkraan dichtdraaien: Het eerst wat u moet doen wanneer u een lekkage heeft ontdekt, is uw hoofdkraan dichtdraaien. Zo voorkomt u dat de lekkage erger wordt.
  2. Vang het water op: Heeft u de hoofdkraan dichtgedraaid maar druppelt er nog steeds water vanaf bijvoorbeeld uw plafond? Zorg er dan voor dat u dit water opvangt, bijvoorbeeld met behulp van een emmer. Zo voorkomt u ook verdere schade aan uw woning.
  3. Verzekering: Maak foto’s van de lekkage en de eventuele schade aan uw woning. Schakel daarna gelijk uw verzekering in wanneer dit kan. Met de foto’s kunt u aantonen wat er is gebeurt en kunt u de kosten die de lekkage zich meebrengt laten vergoeden.

Methodes lekkage opsporen

  • Druktest: Bij een druktest wordt de leiding gevuld met een gas dat traceerbaar is. Dit gas komt dan op de plek van de lekkage naar buiten waardoor de lekkage makkelijk te vinden is.
  • Infraroodcamera: Een infraroodcamera wordt gebruikt om verschil in warmte te detecteren. Door koud of warm water door de leidingen te laten stromen in de badkamer, kan de lekkage met de camera worden opgespoord.
  • Vochtmeting: Bij een vochtmeting wordt gebruik gemaakt van een apparaat die meet waar in de leiding zich heel veel vocht ophoudt. Door een vochtmeting uit te voeren is de lekkage zo gevonden!
  • Ultrasone detectie: Dit apparaat vangt geluiden op die we als mensen niet kunnen horen. Door een ultrasone detectie te doen, is de lekkage in de badkamer zo gevonden. Dit is vooral handig wanneer het geheel onduidelijk is waar de lekkage zich bevindt.
  • Kleurstof: Bij deze methode wordt er speciale kleurstof toegevoegd aan de leiding. De kleurstof mengt zich daarna met water en zal zich uitzetten op de leiding. Dit gebeurt op de plek van de lekkage.
lekkage verhelpen

Schakel onze spoedservice in bij noodgevallen!